Anbefalinger fra tidligere elever - nu kolleger

For dig, som overvejer at blive phytoterapeut, kan det altid være interessant at høre, hvad andre, som har været igennem uddannelsen, har fået ud af den og mener om den.

Vi indrømmer blankt, at vi er stolte af vores studerende og glade for, at de også sætter pris på faget, urterne og uddannelsen!

Lene Andersen

Jeg har været så privilegeret at specialisere mig i lægeplanterne, der kan bruges som behandlende middel ved forskellige problematikker og til at styrke vitaliteten.

Phytoterapeutuddannelsen var for mig den ultimative kombination med min sygeplejerskebaggrund i forhold til at kunne gøre en forskel for mennesker og arbejde som selvstændig.
Jeg har altid ønsket at favne forståelse af sundhed og behandling ud fra et bredt perspektiv og skolen har, i min optik, bundet den perfekte sløjfe inden for integreret medicin.

Min baggrund som phytoterapeut gør at jeg kan vejlede professionelt i urtemedicin og livsstil i forhold til, hvordan vi kan sikre vitaliteten gennem livet, grundet en dybereliggende forståelse for kroppens funktioner.

På Urteskolen er der nemlig høj faglighed og rummelighed. Faglærerne på skolen har alle årelang erfaring med urte- og enæringsterapi og opdateret viden om nyeste forskning.

Da jeg startede som studerende, var jeg derfor helt sikker på, dette var det rigtige valg.

Desuden var det vildt spændende selv at opleve den effekt urterne har ved småskavanker, så man får det ”under huden”.

Jeg er virkelig privilegeret over at have så kompetente undervisere, der kan argumentere sagligt og som har åbnet mine øjne betydeligt for, hvor mange muligheder vi faktisk har for at gøre noget! Også mod de ting i kroppen som vi måske tænker som normale, men som er små irriterende i hverdagen.

Med uddannelsen har jeg fået håndgribelig viden inden for det naturvidenskabelige felt i forhold til, hvordan de enkle plantekemikalier kan påvirke kroppen,

Jeg elsker at forstå og dykke ned i kroppens biokemi/fysiologi og med uddannelsen får man virkelig fundamentet for at forstå, hvordan og hvorfor delene er vigtige for helheden.

I gennem de 3 år som studerende, har jeg desuden knyttet mange betydningsfulde bånd og lært mig selv at kende på et dybere plan. Noget som er særligt værdifuldt når man arbejder med mennesker.

Derfor sender jeg mine varmeste anbefalinger og hilsener til alle som har været med til at gøre disse 3 år helt fantastiske.

De bedste hilsener

Lene Andersen
urteliv.dk


Annie-Kate Anker

Ha ha, ja lidt kålhøgen var jeg jo nok, da jeg glad og fro trådte ind i undervisningslokalet til min allerførste lektion på Urteskolen.

I min naivitet og totale ukendskab til den alternative verden, troede jeg, at undervisningsniveauet var på folkeskoleplan med hældning til mesterlæreuddannelserne. Jeg havde sågar en formodning om, at jeg ville komme rimelig ubesværet gennem uddannelsen, da jeg gennem mange år har haft en stor interesse i lægeplanter og krydderurter.

Da Rikke gik i gang med den alder første undervisningslektion, tabte jeg både kæbe og mund, billedligt fortalt, for inden der var gået fem minutter, var jeg klar over, at det her, det var ikke blot seriøst, det var på et højt fagligt niveau.
Og sådan viste det sig at være hele vejen igennem; hver en underviser var så vidende og dedikeret i deres stof, at langt de fleste spørgsmål, hver enkelt kursist kunne komme med, blev besvaret på stående fod. Sikken en viden, sikken en hukommelse og ikke mindst; sikken en tålmodighed ☺

Og jeg kan godt forstå Rikke udpeger sine elver som ’Verdens bedste’ for sikken et herligt, givende og kærligt miljø at færdes i. Jeg har taget en del kurser i mit liv og generelt, har der altid været en god stemning, men her på Urteskolen har stemningen været helt unik, så hver måned glædede jeg mig, ikke blot til den spændende undervisning, men i særdeleshed også til at møde mine medstuderende ☺

Nu er jeg færdig, og som tidsånden ser ud nu, med al den fokus på naturlig og giftfri medicin, kost og miljø er der utrolig mange andre måder at bruge uddannelsen på, hvis man ikke vil nedsætte sig som behandler.
For mit vedkommende er det formidling og udvikling.

Tak til alle, både undervisere og medstuderende, for pragtfulde 3 år.
Annie-Kate


Marianne Schmidt
Tak for 3 lærerige gode og benhårde år. Helt fantastisk uddannelse med super dygtige og kompetente dejlige mennesker som undervisere, der ikke er bange for at øse ud af deres erfaringer og viden til gavn for os og alle de mennesker der måtte opsøge os.
Kommer nok til at savne jeres hyppige selskab lidt :-)

Knus fra
Marianne


Marianne Holdt

Kære Rikke,
Tusind tak for en meget spændende, oplysende og aktuel uddannelse. Jeg er meget glad for at have læst til Phytoterapeut, og nu at være uddannet. Uddannelsen har åbnet en bevidsthed for, at man selv at kan gøre noget, når der trænger til lidt eller meget ekstra.
Søde mennesker, dygtige undervisere og et MEGET aktuelt og spændende emne, som skolen forstår at videre formidle godt.
Tak for 3 gode år.
kh Marianne Holdt
Phytoterapeut & Pressefotograf

Kristine Nielsen
Kære Rikke og Birgith!
Jeg vil gerne have lov til at sige tusind tak!

Først og fremmest fordi I er nogle suveræne undervisere. Mange forbinder alternativ behandling med lidt "poppede" uddannelser og med undervisere der render rundt med et tørklæde om håret, mediterer og rabler lidt hekseurter af, mens de siger et mantra.

I har med jeres helt fantastiske viden om urter, kemi, medicin og mennesker gjort denne uddannelse meget seriøst og respektabel.

I er fantastiske til at rumme alle typer af folk - både den "stille pige i hjørnet", et braldrehoved som mig, den videbegærlige og den "som ikke helt ved, hvad han/hun skal stille op med alle de urter" :-) I rummer os alle - med et smil på læben og stor forståelse.

I er stort set altid klar til at svare på spørgsmål - både i undervisningstiden og udenfor. Det har været dejligt, for så føler man ikke, at man står helt alene med alle de små grønne fætre. Jeres elever er ikke blot små brikker, der betaler jeres løn og suger lidt på jeres viden - jeg føler, at vi har betydet meget for jer og det er rart. Det gør også, at vi som færdige terapeuter ikke ser hinanden som konkurrenter men som kollegaer der kan hjælpe og støtte hinanden.

Og ikke mindst skal i have en kæmpe tak for jeres engagement, den tid I bruger på det "alternative", på den kæmpe viden og erfaring i bærer rundt på. Der er mange mennesker rundt omkring, der skylder jer stor tak for deres gode helbred, deres humør - og måske endda deres liv.

Jeg fortryder ikke et eneste sekund, at jeg har taget min uddannelse som phytoterapeut. Takket være jer, har tingene udover at give viden, også givet mening for mig. Det har været rart at komme i skole og der har altid været en god stemning på holdene. Jeg håber at udannelsen vil vokse i fremtiden og at der vil blive udklækket en hel masse små "persilleterapeuter", som har lyst til at arbejde med alle disse lækre ting, der findes i naturen og baghaven.
Så derfor igen - tusind tak og held og lykke fremover!

Kærlig hilsen
Kristine


Trine Dahlmo
Mitt navn er Trine A. Dahlmo og jeg har praksis som biopat og phytoterapeut i Mo i Rana.

Jeg studerte phytoterapi fra 2003-2005. Tidligere har jeg tatt utdannelse i skolemedisinske fag og biopati

Som ferdigutdannet biopat savnet jeg dybdeforståelse for hvordan de skolemedisinske prinsippene kunne kobles sammen med naturmedisinen i spesifikke sykdomsgrupper. Jeg kjente Rikke og Birgit fra før fra biopatstudiet og hadde dyp respekt for deres faglige kompetanse og deres holdninger i forhold til det å behandle mennesker.

Jeg likte deres tilnærming til skolemedisinen hvor de la vekt på å begrunne virkningen av behandlingsmetoder med forskningsresultater. De hadde alltid gode svar på alle mine ”hvorfor”, noe som ga meg en større faglig trygghet når jeg behandlet mine kunder.

På Urteskolen fikk vi presentert en helhetlig ”pakke” med sykdomsforståelse og behandlingsformer. Urtemedisinen var sentral, men vi lærte også mye om kostterapi og kosttilskuddsbehandling. Like viktig var kunnskapen om hvordan prosessene i kroppen henger sammen. Dermed gir det seg oftest selv hva vi må behandle med. Jeg mener at vi ved å lære mer om hvordan og hvorfor blir flinkere til å resonere oss frem til løsninger selv. Akkurat her har urteskolen vært svært dyktig med sitt studiematereiell. Dette er derfor ikke bare en skole for å lære urtemedisin, men en skole for å lære å forstå sammenhenger slik at vi kan klare oss bedre på egenhånd etter studiet.

Takk til Rikke og Birgit fra en kresen, kravstor og svært fornøyd student J


Kristin Skoglund
Da jeg fikk høre om urteskolen ble jeg så glad for at det finnes et slik tilbud at jeg ikke hadde betenkeligheter med å melde meg på.

Fra første dag på skolen forsto jeg at dette var en seriøs og godt tilrettelagt skole.( og jeg har gått på flere)..
Lærerne går dypt og grundig inn i fagene, samtidig som de på lettfattelig måte formidler kunnskapen vidre. De har under hele studietiden (og etter) vært tilgjengelige for oss studenter og det har mye å si..

Jeg anbefaler så gjerne urteskolen til alle som vil gå dypere inn i urteverdenen.

Kristin Skoglund, Enebakk


Grete Lind
Jeg har gjort mig nogle tanker omkring det at være færdig med phyto-terapeut-uddannelsen.

Færdig med phyto – og hvad så?

Dette tomrum der opstår i dagene efter endt eksamen…. Hvad skal jeg fylde det ud med - Nu ligger der ikke flere ubesvarede opgaver som lige skal løses. Hvad gør jeg – springer jeg ud i Verden og råber ju-huuu nu er jeg færdig, eller gemmer jeg mig lidt væk og holder glæden og stoltheden for mig selv, så ingen kan tage det fra mig… Jeg har haft brug for at gøre begge dele….

Det er endnu lidt uvirkeligt at jeg er færdig – jeg mødes ikke automatisk med de andre på holdet i næste måned på weekendens kursus. Nu må vi selv holde fast i planerne om at holde kontakten ved lige, skabe dette netværk som er så vigtigt for alle behandlere. … det at være behandler er til tider et ”ensomt” job.

Nu er jeg ikke elev længere – det er nu jeg skal vise at jeg kan – at jeg tør tage denne udfordring op, som det jo er at arbejde med urterne.

Allerede mandag formiddag / efter weekendens eksamen blev jeg ringet op af ”min første klient”. Den aktuelle case er virkelig noget af en udfordring, og jeg glæder mig usigeligt til at komme i gang. Her er det rart at vide at jeg er ikke alene – der er heldigvis andre mere erfarne phytoterapeuter jeg kan trække på, hvilket jeg også får brug for…. Men nu spørger jeg ikke som elev - nu er det som kollega - en ny spændende vinkel er kommet på.

Det var ret fedt at være til eksamen, aldrig har jeg oplevet en så afslappet atmosfære omkring en eksamen. Dermed ikke være sagt at alle var helt uden nerver, men hele optakten dertil samt selve eksaminationens forløb var på alle måder en udbytterig oplevelse.

En afslappet atmosfære i eksamensdagene – det samme har gjort sig gældende i hele undervisningsforløbet. Det har ikke været som at sidde på skolebænken og terpe – Vi har godt nok siddet klæbet fast til stolene med ørerne på stilke, men så var det nærmere pga. det interessante indhold i undervisningen ….og den stadige strøm af dugfriske budskaber over lærerens læber.

Det har dog ikke altid været lige ”rosenrødt”– Til tider har vi alle vist set meget opgivende ud, og stille hvisket - SUK ! - hvordan lærer vi dog alt dette ?

Jeg har igennem uddannelsesforløbet fundet mine egen ben at stå på i forhold til at bruge urterne i behandlinger. Jeg skal ikke nødvendigvis gøre det på samme måde som ”de andre” – og jeg har måttet sande, at dét der gør os hver især til noget særligt, er vores individualitet med hver vores måde at behandle på – Og at der er klienter til os alle, for de er lige så forskellige, som vi er.

Til alle jer der er i gang med denne spændende uddannelse – hold ud – Det er bare så Skøøønt, så STORT at komme igennem nåleøjet…

Alt i alt nogle lærerige år - som jeg nødig ville være foruden – år, som har givet mig et solidt fundament, jeg nu kan bygge videre på.

TAK til Birgith og Rikke - for jeres smittende livsglæde og entusiasme. TAK til ”Århus 01” - for to gode år, hvor kimen til et blivende fællesskab er blevet lagt.

Livet er dog også andet og mere end urter, derfor – TAK til min mand - fordi du indirekte har støttet mig i mit valg af uddannelse, bl.a. ved hele tiden at holde mig ajour med dagspressens nyheder indenfor sundhed, ved selv at begynde at tale sundhed til andre samt henvise klienter til mig.

Mange glade og stolte hilsner – fra en færdiguddannet phytoterapeut
Grete Lind


Mette Kromann Thomsen
Kære Rikke!

Jeg har ikke andet end godt at sige om min uddannelse som phytoterapeut. Jeg anvender dagligt min viden omkring urter, vitaminer og kost hvis ikke på klienter så til glæde for mig selv min familie og venner. Jeg betragter uddannelsen som et bredt fundament og investering i et bedre, sundere og mere naturligt liv for mig selv og mine omgivelser. Efter endt uddannelse har man fået nogle værktøjer som så skal ud og afprøves, og her får man stadig støtte og vejledning, indtil man kan stå på egne ben.

Ligeså vigtigt er, at der er mulighed for løbende efteruddannelse og opdatering af viden i relevante emner.

Knus fra Mette Kromann Thomsen, Tisvildeleje


Birgitte Mørch-Madsen
Så blev det første phytoterapeuthold færdig i Oslo, nærmere i slutningen af april 2005.
Vi er nu 16 nyuddannede Phytoterapeuter fra Urteskolen fordelt ud over Norge. Lige fra det nordlige Mo i Rana til den østlige del mod Sverige.

Hvor var det dejligt at blive færdig og sikken en flot uddannelse. Jeg tror nok at kunne sige, at der var vist ingen af os – før vi startede – der havde haft den mindste anelse om, hvor omfangsrig, uddybende og omfattende dette studie skulle blive, selv om vi havde fået informationer på forhånd. Herligt at få så meget ”input” på så kort tid og føle, at nu faldt ”alt” på plads.

Alle kompendierne er meget velskrevne og de er systematisk bygget op. Vi starter med lidt almindelig viden fra nær og fjern, så går vi over til det spirituelle, herefter bliver det tung anatomi / fysiologi og endelig til det spændende stof om: de kære urter. For til allersidst at få lidt ernæringskundskaber med vægten lagt på vores pågældende organsystem. For nogle er det altid lidt sjovt af få nye ideer til at lave mad, for andre er det måske ikke det mest interessante. Men urternes brug startede nok ved tilberedningen af maden. Tænk på kineserne der lægger et par kviste Astragalus membranaseus og en klump Zingiber officinale i suppen. Eller japanerne der spiser tang til alt, ligefra riskugler pakket ind i tangplader til tang omkring sødede soyabønner, for eksempel som slik. Eller Camelia Sinensis som udmærker sig ved, at være en kæmpe antioxidant.Ikke nok med at det er en nydelse at drikke de nye grønne blade, men de bliver også brugt som chokolade. Ja, du læste rigtigt: grøn te chokolade. Og sådan kan man nok blive ved med at nævne nye smags forslag. I Østen er folk ihvertfald gode til at udnytte urterne i hverdagen. Det er blevet en del af deres madkultur. Vi skulle måske prøve at indføre det lidt mere til vores klienter, så det ikke kun bliver forbeholdt urteterapeuterne at bruge urter.

Men tilbage til vores uddannelse. -
Vi er mange, der synes, at det er tilfredsstillende at vide, at vi for eksempel skal give Crataegus arter til psoriasis, da urten hæmmer fosfordiesterase, som er det enzym, der normalt nedbryder cAMP, sådan at cAMP bliver for lavt inde i cellen.Vi får først effekt, når cAmp er højt inde i cellen. Det, at kende baggrunden er vigtigt, så det ikke blot bliver et ”stammesprog”, som vi terapeuter - nok alt for ofte - er for hurtige til at benytte, når vi slynger ud, at hvidtjørn bruges til psoriasis eller brændenælde til gigt og så videre. Men sådan at vi ved, at når det drejer sig om gigt, så er det Urtica Folia, vi skal benytte, fordi Urtica Folia hæmmer cyklooxygenase og lipoxygenase og dermed går ind og virker på både de inflammatoriske prostaglandiner og på leukotriner. Og sådan kan jeg blive ved med at remse effekter op på de forskellige urter, som vi har lært om.

Det er her, at vi får sat ord på den faglige viden og på den faglige dokumentation omkring phytoterapien.

Til sidst vil jeg sige mange TAK for 2 års excellent undervisning til Birgith Broberg, Rikke Goerlich og deres hjælpere, og så håber vi, at vi heroppe kan få dannet en norsk Phytoterapiforening, der samtidig kan binde de forskellige terapigrupper sammen på tværs.

Med venlig hilsen
Birgitte Mørch-Madsen


Laila Sørby
For meg som ikke hadde noen formell utdannelse fra før er det stort å ha bestått både urteskolen og anatomi, fysioloig og sykdomslære.

Det har styrket både selvtillit og troen på å mester noe, ved å komme igjennom utdannelsen. Jeg vet også at uten deres oppmuntrende måte å undervise på og ikke minst deres begges positive holdninger til min og mine medstud. "frykt/dårlig selvtillit" så hadde disse årene blitt mye vanskeligere.

Dere har en meget klok, gjennomtenkt og kjærlig måte å undervise på som får folk til å føle seg flinke. Dere er også veldig flinke til å gjøre fagene interessante og stimulerende.
Det å bli kjent med medisinske urter; bruken og virkningen av disse har vært en utvidelse av horisonten rett og slett, og noe jeg alltid har hatt lyst til å lære om, men som jeg trodde var mye vanskeligere enn det egentlig var.

Dessuten trodde jeg at man mått finne seg en gammle kone i skogen, som ville lære seg dette, og det er jo ikke lett... Og vips så dukket Rikke opp med urteskolen.

Jeg selv ventet et par år på at skolen skulle starte (og det var helt korrekt ser jeg nå i ettertid), men endelig var den første undervisningshelg i gang ("og helt gresk"), men Rikke oppmuntret og sa at dette går så bra og dere kommer inn i det, slapp av.. Og det gjorde vi alle som en.

Jeg personlig ville ikke ha vært foruten disse to årene, som på en måte har vært de beste i mitt liv så langt ( inntil jeg endelig får til å lage et healingverksted og urtekjøkken da, men hva som skal til?) se det vet jeg ennå ikke, men håpet og drømmen er der.

Det er gøy å oppleve, at man er pioner i en "ny" behandlingsmåte selvom det kan være tungt også.

Hilsen fra Laila :)