Færdiguddannet phytoterapeut

Når man er færdiguddannet phytoterapeut®, skal der vælges, hvordan man helst vil arbejde med lægeplanterne.

Nogle vælger at dyrke lægeplanter af høj kvalitet, som forhandles på forskellige måder. Andre arbejder i helsekostbutikker eller hos producenter/forhandlere af kosttilskud og naturlægemidler, eller med undervisning/formidling. Langt størstedelen af phytoterapeuterne vil dog arbejde med mennesker fra egen klinik.

En session hos en phytoterapeut®:
Når du opsøger en phytoterapeut, skal du regne med, at der første gang bruges ca. 1½ time. Her vil der blive lavet en grundig journal, hvor din krops funktioner bliver gennemgået. Selvom du kommer med eksempelvis luftvejsproblemer, vil der stadig være en fuld journalføring af, hvordan hele kroppen fungerer. Det er langt fra givet, at problemerne opstår fra eller kun ligger lokalt i luftvejene. Phytoterapeuter uddannes til at være nysgerrige, så årsag og vedligeholdende faktorer kommer frem i lyset.

Behandlingen dækker naturligvis først og fremmest brugen af lægeplanter i form af ekstrakter, tabletter, kapsler, te og naturligvis som dagligt brug i maden. Der kan ordineres urtecremer, salver etc. til udvortes brug.

Udover selve lægeplanterne modtager du rådgivning om vitaminer/mineraler/fedtsyrer og andre tilskud, ligesom du vejledes om kost, motion og livsstilsændringer.

Der arbejdes med alle aspekter, så din behandling dels optimeres og ikke mindst, så du også kan holde forbedringerne vedlige fremover .

Som oftest har man som klient behov for at blive fulgt op. Det er godt at vide, at der er én som følger med og kan redigere en plan. Din phytoterapeut er altså din sparringspartner, ikke 'bare' en terapeut, men en person som du kan udveksle med og blive endnu klogere på forståelsen for sundhed.

Iværksætterhåndbogen

Iværksætterhåndbogen guider dig til start som selvstændig behandler.
Læs mere ...