Foredrag Brandbjerg Højskole.

Har du lyst til et højskole-ophold med temaet: De fantastiske urter.

Brandbjerg Højskole i Jelling har sammensat en uge, hvor der er fokus på urter som mad, medicin med mere.

Jeg synes, programmet ser så flot ud og er heldig at skulle være der for at fortælle om urterne. Nedenfor ser du, hvem de har fået til at komme og bidrage med hver sit speciale.

Du kan læse om kurset her

· Anemette Olesen: Anemette har arbejdet med planter i mange år: hun har skrevet en lang række bøger, fx kogebøger og havebøger, bøger om lægeplanter, hekseurter og gamle potteplanter. Hun er en erfaren foredragsholder og laver også kurser hjemme på Djursland, hvor hun har en stor urtehave.

·Mette Bie: Mette er ernæringsteraput og interesserer sig meget for hvordan kosten påvirker krop og psyke.

· Finn Lillethorp: Finn er naturvejleder ved Økolariet i Vejle, er uddannet hortonom og en del af Projekt Vild Mad, som er et samarbejde mellem en lang række personer og organisationer, bl.a. folkene bag Noma, Byhøst og Friluftsrådet.

· Jens Soelberg: Jens er biolog med speciale i etnobotanik og kurator ved Institut for Lægemiddeldesign og Farmakologi i København. Han indsamler viden om lægeplanter rundt omkring i verden for at sikre, at oplysningerne ikke går tabt og for at undersøge om de kan bruges i moderne sygdomsbekæmpelse.

· Lene Mollerup: Middelalderarkæolog, leder af Øm Kloster Museum

· Mia Ebsen: Mia er uddannet terapihavedesigner fra Sveriges Lantbruksuniversitet og har taget diplomuddanelse i Social and Therapeutic Horticulture på Coventry University, England. Med en baggrund som sygeplejerske er hun meget optaget af at hjælpe mennesker, som lider af stress, udbrændthed og depression. Indehaver af firmaet Grönska.

Ole G. Mouritsen: Ole er biolog, professor i gastrofysik, centerleder i Smag for Livet, som er et forsknings- og formidlingscenter med madens smag som omdrejningspunkt. Han er meget optaget af, hvordan mad smager og føles og har skrevet en række bøger om bl.a. tang, umami og sushi.

· Poul Kjær Lauridsen: Poul er lektor ved University College Lillebælt og en rutineret pianist og formidler af den danske sangskat.

· Rikke Goerlich: Rikke er urteterapeut og ejer af Urteskolen i Aarhus, hvor hun underviser i urtemedicin. Hun har bl.a. udgivet bogen Urt- din helbredende Have og været vært på DR2s serie om urter og lægeplanter.