Plante, lægeplante, aktivt indholdsstof

- det er alle ord som phytoterapeuter beskæftiger sig med

Ordet ’phytoterapi’ kommer af det græske ’phyton’, der betyder lægeplanter.

Titlen ’Phytoterapeut’, som er en varemærkeregistret titel, beskriver således en terapeut, som anvender lægeplanter i behandlingen af klienter.

Den moderne phytoterapi bygger på den nyeste forskning i urternes egenskaber og aktive stoffer med respektfuld hensyn til gamle kinesiske, indiske, amerikanske og europæiske urte-traditioner.

Den moderne, vestlige phytoterapi indeholder naturligvis helhedsbehandling, som også inkluderer vitaminer/mineraler/fedtsyrer/kost/livsstil og meget mere.

Kort skitsering af uddannelsen
Phytoterapeutuddannelsen er bygget op i moduler med weekendundervisning (1 undervisnings-weekend pr. måned) samt selvstudium.

Du kan vælge at modtage undervisning i enten Århus eller København. Naturligvis kan du flekse mellem byerne og holdene, hvis der er undervisningsdatoer, hvor du er forhindret.

Uddannelsen afsluttes med skriftlig og praktisk eksamen.

Inden du modtager dit endelige diplom som phytoterapeut skal du have bestået eksamen i hhv. anatomi, fysiologi og sygdomslære. Dette tages som ekstra fag, enten som selvstudium her på skolen eller på andre uddannelsesinstitutioner.

Du kan godt gå i gang med uddannelsen uden at have afsluttet disse fag, du skal bare have eksamen i fagene, inden du går til den endelige eksamen i phytoterapi her.

Igennem uddannelsen vil du komme igennem 10 organsystemer og de sygdomme/gener og andre aspekter som forbindes med systemerne. Alt ses i forhold til behandling med urter, vitaminer, mineraler, fedtsyrer og andre tilskud.

Vi fordyber os i det kvindelige hormonsystem, det mandlige hormonsystem, immunsystemet/luftvejene, fordøjelsessystemet, urinvejssystemet, muskulatur og skelet, nervesystemet, hjerte/kredsløbssystemet, det endokrine system samt huden.

Derudover indgår der undervisning i fremstillingen af cremer, omslag og salver, aromaterapi samt undervisning, der foregår under åben himmel, så du får mulighed for at møde planterne, hvor de gror og trives.

Undervisningen dækker desuden irisanalyse og naturmedicinske analyser som redskaber, ernæring i praksis, klientpsykologi, klinikdrift samt phytoterapeutisk strategi.

Uddannelsen indledes med en grundig introduktion til den traditionelle og moderne plantemedicin, hvor du vil få alle dine basis redskaber sat på plads.

I forbindelse med gennemgangen af de enkelte organsystemer udleveres skriftlige undervisningskompendier (cirka 125 - 175 sider pr. modul).

Efter hvert modul i kroppens organsystemer indsender du hovedopgave, så du har de bedste muligheder for at tilegne dig stoffet. Opgaverne kommenteres og rettes af Rikke Goerlich.

Du kan læse mere specifikt om fagene etc. her: